2012-03-01 12:41:59• hírek • Kocsis Zoltán

Most már Cosmotével is lehet parkolni

A tavasz beállta nem várt módon is kedvez a szatmárnémeti autósoknak: március 1-től immár azok is tudnak SMS-ben parkolóhelyet fizetni, akik a Cosmote mobiltelefon-szolgáltatót használják.

Szatmárnémetiben 2011 júliusának elejétől működik az ún. SMS PARKING szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy az autósok parkolócédula nélkül is ki tudják fizetni a lefoglalt parkolóhelyüket. Ehhez nem kell mást tenniük, mint egy SMS-t küldeniük a 7417-as számra. Az SMS-nek nem kell mást tartalmaznia, mint annak a járműnek a rendszámát, amelynek a parkolóhelyet le szeretnénk foglalni. Ezzel a lehetőséggel eddig csak azok élhettek, akik a Vodafone vagy az Orange szolgáltatók ügyfelei - március 1-től, azaz csütörtöktől immár belépett a körbe a Cosmote is.

Az iPhone-t és az Android operációs rendszert használó készülékek birtokosai a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hivatalos honlapján, a http://www.satu-mare.ro/pagina/sms-parking-7417 link alatt találhatják meg azt az alkalmazást, amire szükségük van ahhoz, hogy könnyen használni tudják az SMS-parkolás szolgáltatását.

„Úgy gondolom, hogy ezzel a piac 95%-át le tudtuk fedni, mondta a Szatmár.ro megkeresésére Adrian Neacsu, a Parkolási Felügyelet vezetője. A célunk természetesen az, hogy a teljes piacot lefedjük", tette hozzá.

Neacsu elmondta, hogy a rendszer életbe lépése óta napi átlagban 120-150 SMS-es helyfoglalást regisztráltak. Beszélgetésünk pillanatáig, azaz csütörtök délután 13.00-ig 77-nél tartott a számláló. Megtudhattuk azt is, hogy az elmúlt három napban egy autós nem kevesebb, mint 32 SMS-t küldött.

Természetesen mindhárom szolgáltató ügyfeleinek egységesen a 7417-es számra kell küldeniük az SMS-t és egységesen 50 eurócentbe kerül egy órányi helyfoglalás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: